Profesyonel kayak takımlarının, telesiyejlerin ya da kayak merkezlerinin olmadığı köyde, öğrenciler kendi imkânlarıyla kurdukları “doğal pistte” unutulmaz bir gün yaşadı.
Kent merkezine yaklaşık 17 kilometre mesafedeki köyde bulunan Yukarı Kulecik İlkokulu öğrencileri, sabahın erken saatlerinde evlerinden getirdikleri tepsilerle meranın yolunu tuttu. Karla kaplanan yamaç, bir anda çocukların kahkahalarıyla şenlendi. Tepsilerini kızak gibi kullanan minikler, defalarca tepeye tırmanıp yokuştan aşağı kayarak kışın tadını doyasıya çıkardı.
Toplam 45 öğrencinin eğitim gördüğü okulda düzenlenen etkinlik, öğretmenlerin öncülüğünde planlandı. Amaç; çocuklara hem eğlenceli hem de hafızalarından silinmeyecek bir anı kazandırmaktı. Televizyonda ve sosyal medyada izledikleri kış sporlarını bu kez kendi köylerinde deneyimleyen öğrenciler için mera, adeta bir kayak merkezine dönüştü.
Okul Müdürü Ercan Pınar ile öğretmenler Seren Pınar ve Zeynep Uygurlu’nun katkılarıyla hayata geçirilen etkinlikte güvenlik önlemleri de ihmal edilmedi. Öğrenciler kontrollü bir alanda kayarken, öğretmenler de her an yanlarında yer aldı.
Etkinliğe ilişkin konuşan Okul Müdürü Ercan Pınar, çocukların kış sporlarına duyduğu ilgiyi fark ettiklerini belirterek, imkânlar ölçüsünde onlara bu heyecanı yaşatmak istediklerini ifade etti. Pınar, köy kültürünün bir parçası olan siniler ve tepsilerle yapılan bu etkinliğin, çocukların hem eğlenmesini hem de değerleriyle bağ kurmasını sağladığını dile getirdi.
Karın üzerinde bırakılan izler kısa sürede silinse de, Yukarı Kulecik’te yaşanan bu renkli gün öğrencilerin hafızasında uzun süre tazeliğini koruyacak gibi görünüyor. Kısıtlı imkânlara rağmen büyük mutlulukların yaşanabildiğini gösteren “tepsili kayak şenliği”, köy okulunda kışın en sıcak hikâyesine dönüştü.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.