Bugün, 14 Aralık 2025 Pazar

SGK'dan gözlük ödemelerinde yeni karar: Çok odaklı gözlükler bedelsiz olacak.

SGK’nın Sağlık Uygulama Tebliği’nde yaptığı değişiklikle, aynı reçetede uzak ve yakın gözlük yazılan hastalar, isterlerse bedeli SGK tarafından karşılanmak üzere çok odaklı gözlük (multifokal) alabilecek.

GÜNDEM 12.12.2025 17:38:00 0
SGK

Düzenleme, 10 Aralık 2025'te Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gözlük kullanan vatandaşlar tarafından uzun süredir beklenen önemli bir karar, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yapılan değişiklikle Resmî Gazete’de yayımlandı. Yapılan bu düzenleme ile gözlük ödemelerine yeni bir uygulama getirilmiştir.

 

Sgk, 100 Denetmen Yardımcısı Alımı Yapacak

 

TEK REÇETE İLE ÇOK ODAKLI TERCİH HAKKI

Yeni düzenlemeye göre, göz sağlığı ve hastalıkları uzman hekimleri ile bu alanda ihtisas yapan asistan hekimler tarafından, aynı reçetede hem uzak hem de yakın olmak üzere iki ayrı gözlük yazılması halinde, hastanın istemesi durumunda çok odaklı (multifokal) gözlük tercih etme hakkı olacaktır. Bu durumda, hastadan yeni bir reçete düzenlenmesi talep edilmeyecek ve çok odaklı gözlük bedeli doğrudan SGK tarafından karşılanacaktır. Bu uygulama, vatandaşın hem daha fonksiyonel bir gözlüğe erişimini sağlamayı hem de reçete süreçlerini kolaylaştırmayı hedeflemektedir.

 

Muhabir: METİN KARİP| HABER MERKEZİ

0.8°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.