Bugün, 11 Ocak 2026 Pazar

Kar, Diyadin’e Sessizce Yeniden Düştü.

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde günlerdir etkisini sürdüren dondurucu soğukların ardından kar, sessiz ve ağır adımlarla ilçeye yeniden misafir oldu.

DİYADİN 9.01.2026 18:31:00 0
Kar, Diyadin’e Sessizce Yeniden Düştü.

 

Diyadin ilçesinde son günlerde etkisini sürdüren dondurucu soğukların ardından kar yağışı yeniden kendini gösterdi. Gün boyunca aralıklarla devam eden kar, ilçe genelinde etkili olurken, Diyadin bir kez daha beyaz örtüyle kaplandı.

 

 

Sessiz ve ağır şekilde yağan kar, sokakları, mahalle aralarını ve bina çatılarını kısa sürede beyaza bürüdü. Kar yağışıyla birlikte ilçede kışın kendine özgü sakinliği hissedilirken, ortaya kartpostallık manzaralar çıktı. Vatandaşlar, karın yeniden başlamasıyla birlikte günlük yaşamlarında daha dikkatli hareket etmeye başladı.

 


 

Soğuk havanın etkisini sürdürdüğü ilçede, özellikle gece saatlerinde buzlanma riskinin artabileceği belirtiliyor. Yetkililer, sürücüleri ve yayaları dikkatli olmaları konusunda uyarırken, ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması çağrısında bulundu.

 

 

Yetkililer, kar yağışının önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürebileceğine dikkat çekerek, özellikle gece saatlerinde artması beklenen don ve buzlanma riskine karşı vatandaşları uyardı. Kış şartlarına uygun önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı.

 


 

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgilere göre, Diyadin ve çevresinde önümüzdeki günlerde soğuk havanın etkisini koruyacağı, zaman zaman kar yağışının devam edebileceği ifade edildi.

-4.5°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.