Özellikle Gürbulak Gümrük Kapısı üzerinden yapılan değerlendirmelerde olağanüstü bir durumun söz konusu olmadığını belirten Bolat, sınır geçişlerinin planlı ve kontrollü şekilde sürdüğünü ifade etti.
Bakan Bolat’ın verdiği bilgiye göre, yolcu geçişlerinde günübirlik bir tedbir uygulanırken, ticari yük taşımacılığı kesintiye uğramadan devam ediyor. “Gümrük kapılarımızda güvenliğin yanı sıra düzenli ve hızlı geçişi esas alan bir sistem işletiliyor. İlave personel görevlendirmeleri ve teknik altyapı güçlendirmeleriyle süreci anlık takip ediyoruz” açıklamasında bulundu.
Türkiye’nin doğu sınırındaki stratejik geçiş noktalarından Kapıköy Gümrük Kapısı ile Esendere Gümrük Kapısı’da da işlemler, iki ülke makamlarının koordinasyonu çerçevesinde kontrollü biçimde yürütülüyor.
Yetkililer, ticari akışın aksamaması için sahadaki ekiplerin 7/24 esasına göre görev yaptığını, ihracat ve ithalat süreçlerinde herhangi bir duraksama yaşanmaması adına tüm önlemlerin devrede olduğunu vurguluyor.
Özetle; sınır hattında panik gerektiren bir tablo yok. Yolcu trafiğinde geçici düzenleme uygulanırken, ticaret cephesinde çarklar dönmeye devam ediyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.