Diyadin’de İlçe genelinde bozuk yolların, kalıcı asfalt çalışmaları yerine geçici olarak çukurların doldurulmasıyla kapatıldığı iddia ediliyor. Halk, bu uygulamanın çözüm olmadığını, özellikle kış ayları yaklaşırken daha büyük sorunlara yol açacağını ifade ediyor.
Vatandaşlar, yıllardır ilçe yollarının yenilenmesini beklediklerini, ancak yapılan çalışmaların geçici ve göstermelik kaldığını dile getiriyor. Çukurların sadece kum ve mıcır ile doldurulması nedeniyle, yağmur ve kar sonrası yolların tekrar bozularak kullanılamaz hale geldiği belirtiliyor.
Diyadinliler, ilçe yollarının modern, güvenli ve kalıcı asfaltla yenilenmesini talep ederek, “Bu ilçe yıllarca hizmet bekledi, halkın beklentileri çok büyüktü. Diyadin, geçici çözümlerle oyalanacak bir ilçe değildir. Yazık bu halka, yazık bu memlekete” diyerek sitemde bulunuyor.
Yetkililer tarafından konu hakkında net bir açıklama yapılmazken, vatandaşlar kalıcı ve planlı bir yol çalışmasıyla ilçenin hak ettiği hizmeti görmesini bekliyor.