Ocak ayına ait doğalgaz faturalarının bazı hanelerde 6 bin, hatta 7 bin TL’ye kadar ulaşması özellikle dar gelirli aileleri çıkmaza sürükledi.
Dondurucu soğukların etkili olduğu ilçede ısınma ihtiyacının zorunlu olduğunu belirten vatandaşlar, bu rakamları karşılamanın neredeyse imkânsız hale geldiğini ifade ediyor. Asgari ücretle geçinmeye çalışan ya da sabit geliri olmayan aileler, gelen faturalar karşısında ne yapacaklarını bilemez duruma geldi.
Birçok hane, yüksek faturalar nedeniyle kombilerini kısmak zorunda kaldıklarını, bazı ailelerin ise sadece belirli saatlerde ısınabildiğini dile getiriyor. Soğuk hava koşullarına rağmen tasarruf yapmaya çalışan vatandaşlar, bu durumun özellikle çocuklar, yaşlılar ve hastalar için ciddi bir sorun oluşturduğunu vurguluyor.
İlçede yaşayan vatandaşlar, doğalgaz fiyatlarının yeniden gözden geçirilmesini ve kış ayları için dar gelirli ailelere destek sağlanmasını talep ediyor. Sosyal desteklerin artırılması ve faturaların makul seviyelere çekilmesi çağrısında bulunan Diyadinliler, yetkililerden çözüm bekliyor.
Yüksek doğalgaz faturalarının sadece ekonomik değil, aynı zamanda sosyal bir sorun haline geldiği Diyadin’de, kış şartlarının ağır geçtiği bu dönemde vatandaşların yükünün hafifletilmesi gerektiği ifade ediliyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.