Ancak ilçe sakinleri, aynı kurumun sorumluluğunda bulunan abdesthanenin ciddi şekilde bakımsız bırakıldığını belirterek tepki gösteriyor.
İlçe merkezinde günlük olarak yüzlerce kişinin kullandığı Merkez Camii abdesthanesinin kullanılamayacak dereceye geldiği, hem hijyen hem de yapı güvenliği açısından büyük sorunlar taşıdığı ifade ediliyor. Vatandaşlar, abdest almak için gelen herkesin şikâyetçi olduğunu, konunun defalarca ilgili kurumlara bildirildiğini ancak çözüm üretilmediğini dile getiriyor.
Yetkililerden alınan bilgiye göre abdesthanenin bakım ve onarım sorumluluğu Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait. Vatandaşlar, “Kira gelirleri yıllardır Vakıflar tarafından alınıyor ancak bakım yapılmıyor. Abdesthane neredeyse yıkılmak üzere ve caminin kimliğine yakışmıyor.” diyerek durumun aciliyetine vurgu yaptı.
Diyadin halkı, ilçe merkezinin en önemli ibadethanelerinden biri olan Merkez Camii’nin abdesthanesinin bir an önce elden geçirilerek yenilenmesini ve modern, temiz bir kullanım alanı oluşturulmasını talep ediyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.