Tarih: 31.10.2024 17:54

Bıttım Sabunu Ne Renk Olur?

Facebook Twitter Linked-in

Birçok kişi ‘’Bıttım sabunu ne renk olur?’’ sorusuna yanıt arıyor.

Bıttım sabunu, birçok kimyager ve saç uzmanının önerdiği, oldukça doğal bir temizlik ve bakım ürünüdür. Bıttım sabunu, Orjinali Siirt te bulunur. Alırken, gerçeğini ve katkısız olanını almaya özen göstermek gerekir. Bıttım Sabunu Ne Renk Olur? İşte yanıtı… 

BITTIM SABUNUNUN FAYDALARI NELERDİR? 
Bıttım sabunu, cilde sağladığı bir dizi fayda ile popüler bir doğal üründür. Cilt sağlığına yönelik faydaları şunlar içerir:
Bıttım sabunu cildi derinlemesine temizler, gözenekleri açar ve kir, yağ ve toksinlerin giderilmesine yardımcı olur.

Sabun, akne ve sivilceye eğilimli ciltler için etkili bir temizlik ürünüdür. Sivilce oluşumunu azaltabilir ve mevcut sivilcelerin iyileşmesine yardımcı olabilir.

Ciltteki kaşıntı, tahriş veya kızarıklığı hafifletir ve cildi yatıştırır.

Bıttım sabunu, cildi doğal bir şekilde nemlendirir ve kuruluğa karşı korur. İçerdiği yağlar cildin nem dengesini korur.
Sabunun içeriğindeki antioksidanlar, cildi serbest radikallerin zararlarına karşı korur ve yaşlanma belirtilerini hafifletebilir.
Ciltteki egzama, dermatit ve diğer hassas cilt rahatsızlıklarının belirtilerini hafifletmek için kullanılabilir.
Bıttım sabunu, cilt sağlığını iyileştirmeye yönelik doğal ve etkili bir seçenek olabilir. Cilt sorunları veya hassaslığı olanların, bıttım sabununu kullanmadan önce bir dermatolog veya uzmana danışmaları faydalı olabilir.Bıttım Sabunu (1)

Bıttım sabunu, bıttım adı verilen ufak kahverengi kabuklu yabani fıstık bitkisinin yağı ile çitlembik olarak da bilinen menengiç ağacının yağından yapılan faydası bol doğal bir sabun çeşididir. Egzama, mantar ve kepek gibi cilt sorunlarını geçirmesiyle meşhur olan Bıttım sabunu, Siirt ile özdeşlemiş durumdadır. 

Bıttım sabunu, deri dökülmelerini önleyerek kepeklenmeyi, saçlarda yağlanmayı ve saç dökülmesini engellemesi ile bilinen meşhuır bir sabundur. Saçları besler ve yumuşacık hale getirir. Aynı zamanda, saçların erken beyazlamasını da önler. Dünyada üretilen en kaliteli 5 sabun içinde birinci olarak kabul ediliyor. 

Bir rivayete göre, Prens Charles başta olmak üzere İngiliz kraliyet ailesi de Bıttım sabununu yıllardan beri severek kullanır. Bu nedenle, Bıttım sabunu halk arasında prensin sabunu olarak da bilinir. 

BITTIM SABUNU NE RENK OLUR? 
Doğal yollarla üretilen hakiki bıttım sabunu soğuk sıkım bıttım yağı kullanılarak hazırlanır. Bıttım sabununun rengi sarı ve yeşil karışımı olur. Bu yağın zaman içinde dış yüzeyinin kuruması nedeniyle ilk başta yeşil renkte olan hakiki bıttım sabunu, sabunun dış yüzeyinin kuruması ile birlikte zamanla sarımtrak renge döndüğü görülür. 

BITTIM SABUNU NASIL KULLANILIR?
Bıttım sabunu doğru kullanmak, cilt ve saç sağlığını iyileştirmek için önemlidir. İşte bıttım sabununun nasıl kullanılacağına dair bazı önemli detaylar:

BITTIM SABUNU NASIL YAPILIR? 

Bıttım bitkisi, Siirt fıstığının aşısız hali olarak da tanımlanabilir. Zaten Bıttım sabunu da daha çok Siirt’te bulunan bu bitkinin fıstıklarının ezilmesi sonucu ortaya çıkan yağ ile yapılır. 

Siirt’te bu fıstık bitkisi Eylül ayının sonlarına doğru olgunlaşır. Bıttım fıstıkları, bağ ve bahçelerde toplanır, tek tek ayıklanır. Çürükleri ayrılır ve iyi durumdakiler yıkanıp kurutulur. Kuruma işlemi 5 ile 10 gün arası sürer. Kuruyan Bıttım fıstıkları değirmende öğütülür ve ardından orta sıcaklıkta suyla bir kazan içerisinde yoğrulur. Yoğurma işlemi en çok özen isteyen safhadır. Bu işlem iki saate yakın sürer. İki saat süresince yoğrulan Bıttım fıstıklarından belli bir miktarda yağ çıkar. Bu yağ ayrı bir kaba konur. Kalan Bıttım fıstıkları sıcak bir ortamda bırakılır. Böylece yağları tamamen süzülmeye çalışılır. Yağlı çözelti su yüzeyine çıkmaya başlar. Bu işlem sonlanınca, kazanda kalanlar atılır ve kazan temizlenir. Kazanın temizliğinin ardından, Bıttım fıstığı kabuklarından temizlenir ve yağın içinde olduğu kazan kaynarken bir başka kabın içerisinde sabunlaşma reaksiyonunun gerçekleşmesi için çözelti hazırlanır.

Kaynak: METİN KARİP - Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —