Bugün, 9 Mart 2026 Pazartesi

Ağrı’da Kadınların Şifalı Ot Mesaisi Başladı.

Ağrı’da havaların iyice ısınmasıyla doğa adeta yeniden hayat buldu.

24.05.2025 22:00:00 0
Ağrı’da Kadınların Şifalı Ot Mesaisi Başladı.

Yağmur yağışıyla birlikte yeşeren meralarda rengârenk çiçekler açarken, hayvanlar da uzun süren kış mevsiminin ardından otlaklara çıktı.

 

 

Yakınca Köyü’nde yaşayan kadınlar ise bu mevsimi fırsata çeviriyor. Doğada kendiliğinden yetişen şifalı otları toplayan köylü kadınlar, bu bitkileri hem geleneksel yöntemlerle kullanıyor hem de aile ekonomisine katkı sağlıyor.Özellikle kekik, nane, geven ve çeşitli dağ çayları bölgedeki en çok toplanan bitkiler arasında yer alıyor.

 

 

Havaların iyice ısındığını söyleyen ev hanımı Türkan Yıldız’ “Toprak uyandı, biz de uyandık” diyen kadınlar, doğanın sunduğu nimetleri en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyor.

 

Güneşli
-4°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.