Bugün, 3 Mart 2026 Salı

Ağrı’da Dondurucu Gece: Kent Buz Kesti.

Doğu Anadolu’nun en soğuk illerinden biri olan Ağrı, gece saatlerinde etkisini artıran dondurucu hava dalgasıyla adeta buz kesti. Termometrelerin eksi 14 dereceyi göstermesiyle birlikte kent genelinde hayat soğukla sınandı.

AĞRI 1.03.2026 22:20:00 0
Ağrı’da Dondurucu Gece: Kent Buz Kesti.

 

Gece boyunca etkili olan ayaz, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte şehrin siluetini beyaza bürüdü. Çatı kenarlarında metrelerce uzayan buz sarkıtları oluşurken, ağaç dalları kırağıyla kaplandı. 

 

 

Parklar ve yeşil alanlar kartpostallık manzaralar sunarken, ortaya çıkan görüntüler kışın sert yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi.

 


 

 

Soğuk hava nedeniyle cadde ve sokaklarda yer yer buzlanma meydana geldi. Özellikle sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis, görüş mesafesini ciddi oranda düşürdü. Sürücüler trafikte kontrollü ilerlemek zorunda kalırken, yayalar ise kaygan zemin nedeniyle dikkatli adımlar attı.

 


 

Dondurucu soğuk, vatandaşların günlük yaşamını da doğrudan etkiledi. Dışarı çıkanların saç ve sakalları kısa sürede buz tutarken, nefesler adeta buhar bulutuna dönüştü. Uzmanlar, özellikle çatılarda oluşan buz sarkıtlarına karşı dikkatli olunması ve buzlanmaya karşı tedbir alınması gerektiğini hatırlattı.

 


 

Ağrı’da kışın sert yüzü etkisini sürdürürken, soğuk havanın önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

-7.9°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.