Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Abdullah Ağar


Bu mücadele sadece silahlarla yapılan bir mücadele değil.

Kavramlarla da yapılan bir mücadele. Örgüt omurgasız. İlkesi, değeri, ahlakı, onuru, insanlığı yoktur. Ama ilkeleri, değerleri, ahlakı, onuru, insanlığı kullanma özelliği vardır.


Gözün açık değilse etkilenir, girdabına kapılır, oyuncağı oluverirsin. Hassasiyetlerini, inançlarını, değerlerini, kavramlarını kullanıverir.

YPG/PKK, Marksist, Leninist, enternasyonalist bir örgüt iken emperyalizmin aparatı olduğunu bizzat kendisi ispatlamaya, buradan güç ve etki tutmaya çalıştığı görülmüyor mu? Bu kadar mı peki? Dinsiz, ateist, Zerdüşt hatta Hevramani olduklarını iddia ederlerdi, sonra birileri bu iş böyle tutmaz dedi de örgüt içinde İmamlar Cemiyetini filan kurdular.

Oruç tutmaz, iftar sofralarına, beynamaz Cuma namazlarında köye indiler, dağdaki teröristin canını okuyan askere de kafir, zındık, onun bunun çocuğu dediler. Kuran sallayan PKK’lılar bile gördük. Bu süreçlerde büyük bir hata yapılarak siyasallaşmasına da izin verildi. 

Siyasallaşma üzerinden kitleleri etkilemeye, mobilize ve terörize etmeye başladı. Sonu ‘hendek terörü’ adı altında Cumhuriyet tarihinin en büyük isyan girişimini başlatmasıdır. Bastırılmasının bedeli çok.....…

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.