Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TAŞLIÇAY İLÇESİNE BAĞLI AŞAĞIDUMANLI KÖYÜN HUSUMETLİ AİLELER BARIŞTIRILDI

Ağrı Taşlıçay İlçesine Bağlı Aşağıdumanlı Köyünde Yaşayan Vatandaşlar Arasında Geçtiğimiz Günlerde Çıkan Kavga,Bölgenin İleri Gelenleri ve Din Görevlilerinin Devreye Girmesi Sonucu Barıştılar

TAŞLIÇAY 21.09.2021 17:31:44 0
TAŞLIÇAY İLÇESİNE BAĞLI AŞAĞIDUMANLI KÖYÜN HUSUMETLİ AİLELER BARIŞTIRILDI
Ağrı Taşlıçay İlçesine Bağlı Aşağıdumanlı Köyünde Yaşayan Vatandaşlar Arasında Geçtiğimiz Günlerde Çıkan Kavga,Bölgenin İleri Gelenleri ve Din Görevlilerinin Devreye Girmesi Sonucu Barışla sonuçlandı Husumetin Barışla sonuçlanması İlçedeki ve Köy Vatandaşları Mutlu etti. Yapılan Barış Törene, Taşlıçay Kaymakamı Adem Topaca Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu,Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir,ve her iki Aile fertlerinin ileri gelenleri katıldı. Kaymakam Adem Topaca: Bugün burada Hayırlı bir Olaya Vesile Olmak için Toplandıklarını belirterek şöyle konuştu.tatsız bir olay yaşanmış.Dinimiz emrediyor ki,bir toplumda insanları iyiliğe yöneltip kötülükten alıkoyanlar olursa o topluluğa bereket yağar.eğer o toplum bundan yoksun kalırsa bela ve musibet yağar.işte bu hayır işinde de bir çok kişinin emeği oldu.hepsine çok teşşekkür ediyorum.Bu günden sonra birbirimizi af ediyoruz.birbirimize söz veriyoruz. Söz vermek Müslümanlık ve insanlığımızın gereğidir bu işi bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz.kardeşliğimizi,birlik ve beraberliğimizi pekiştiriceğiz.dedi. Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu Arabuluculuğun ve Barışın önemine Değinerek Söyle Konuştu: " Toplumda Uyuşmazlıkları önlemek için yüce dinimiz,kur`an ve hadislerle arabuluculuğa teşvik ederek insanların birbirine güvendiği,Aralarında kin ve hasedin olmadığı, sağlıklı ve mutlu bir toplum hedeflemektedir.Bu sebeple Arabuluculuk Bizim Temel Değerlerimizdendir.öyle ki Peygamber efendimiz Arabuluculuğun namaz ve sadakadan daha faziletli olan şeyi bildireyim mi? Diye sordu.sahabe elbette ey Allah`ın Resulü dediler.bunun üzerine resülallah şöyle buyurdu: iki kişinin arasını duzelmektir.iki kişinin arasını bozmak ise iman-ı kökünden kazır.demiştir.Ne mutlu size ki dinimizin buyruklarına göre hareket ederek bu tatsız hadiseyi bir tarafa bırakarak kavgayı,küslüğü değil barışmayı tercih ettiniz.rabbim sizlerden razı olsun ve böyle musibetleri hiç birimize yaşatmasın."Konuşmaların ardından yapılan dualar ile aralarında husumet bulunan iki Aile,Katılımcıların Huzurundan Hellaşerek kucaklaştılar.

23.8°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.