Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

DOĞUBEYAZIT

DOĞUBEYAZIT Haberleri

TARİHİ SARAYDA KAR BANYOSU

Doğubayazıt'ta, kışın beyaz örtüsüyle kaplanan tarihi İshak Paşa Sarayı’nın görkemli manzarasında, bir rehberin sıra dışı kar banyosu yaptığı anlar, görenleri hayrete düşürdü.

DOĞUBEYAZIT 21.03.2024 18:30:00 0
TARİHİ SARAYDA KAR BANYOSU

Cuma Saltik adlı yerel rehber, dondurucu soğuğa meydan okuyarak, Ağrı Dağı’nın eteklerindeki bu ihtişamlı sarayın önünde, üzerindekileri çıkarıp kendini karların soğuk kollarına bıraktı. Yaz-kış demeden dağcı gruplarına rehberlik eden ve 16 yaşından beri Ağrı Dağı’nda tırmanış yapan Saltik, maceraperest ruhunu bu kez tarihi sarayın ziyaretçilerine sergiledi. Bu cesur kar banyosu anı, telefon kameralarına yansıdı ve sosyal medyada hızla yayıldı. 

Doğubayazıt’ın soğuğunda yazdan kalma bir cesaret ve neşe örneği sergileyen Saltik, ‘Buz gibi bir macera için katmanlarınızı atın!’ mesajı veriyor. Kar altında gülümseyen bu cesur yüreğin renkli görüntüleri, yerel halk arasında da konuşulanlar arasında yerini aldı. Doğanın ve tarihin iç içe geçtiği bu eşsiz manzarada, Cuma Saltik’in neşesi ve dayanıklılığı, kışın soğuğuna sıcak bir dokunuş katıyor. Herkesi şaşırtan bu görüntüler, doğanın ve insan ruhunun sınırlarını zorlayan bir hikayeyi de beraberinde getiriyor.


20.1°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.