Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

NASA HAKKARİ'DE UZAY GÖZLEM EVİ KURUYOR.

'Derin Uzayda Bilim Buluşmaları'na konuk olacak NASA çalışanı Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız'ın Hakkari’de uzay gözlem evi kuracağı öğrenildi.

Hakkari 23.11.2023 18:29:00 0
NASA HAKKARİ

Herkari Bilim Sanat Edebiyat Derneği, Hakkari Valiliği, Çukurca Belediyesi ve İş İnsanı Sabri Özel işbirliği Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesinde (NASA) çalışan Ordulu bilim insanı Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız'ı Hakkari ile buluşturacak. Yıldız’ın Hakkari’de uzay gözlem evi kurmak istediği belirtildi.

"Derin Uzayda Bilim Buluşmaları" etkinliği kapsamında 26 Kasımda Halk Eğitim Merkezinde saat 18.00'da düzenlenecek olan söyleşiye katılacak olan Dr. Umut Yıldız, 28 Kasıma kadar kalacağı Hakkari'de öğrencilerle ile bir araya gelecek. 

UZAY GÖZLEM EVİ KURULACAK

Herkari Bilim Sanat ve Edebiyat Derneği Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ayyıldız, “NASA'da çalışan Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız'ı Hakkari'ye davet ettik, çünkü hocanın Hakkari'de bilim turizmi potansiyelini artırma hayali var tıpkı bizim gibi.  Hocanın danışmanlığı ile farklı kurumlarla ve iş adamları işbirliği ile kurmak istediğimiz bilim ve teknoloji merkezi var. Bunun yanı sıra uzay evi, gözlemevi için de girişimler bulunacağız" dedi. 

Ayyıldız, Dr. Umut Yıldız'ın Herkari Bilim Sanat ve Edebiyat Derneği işbirliği ile Hakkari'ye bilim merkezi, uzay gözlem evi kurmak istediğini sözlerine ekledi.  Dernek Başkan Yardımcısı Abdurrahman Asil ise program hazırlıklarının devam ettiğini, dünyada uzay üzerine yapılan birçok çalışma varken Hakkari'de de yapılması mümkün, her zaman söylediğimiz gibi Hakkâri'yi bilim yuvası haline getirebiliriz diye konuştu.

 


14.3°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.