Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

HAZAL ARAS, DEM PARTİ AĞRI BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞINA BAŞVURUDA BULUNDU!

Haber-Metin Karip

AĞRI 16.12.2023 17:05:00 0
HAZAL ARAS, DEM PARTİ AĞRI BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞINA BAŞVURUDA BULUNDU!

Siyasetçi Hazal Aras, 2024 yerel seçimleri için DEM Parti Ağrı Belediye başkan aday adaylığına resmi başvurusunu yaptı.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimleri için başvurular sürerken, Ağrı Belediyesi Başkan aday adaylığı başvuruları da devam ediyor. Bu süreç içerisinde başarılı siyasetçi Hazal Aras da Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM) için Ağrı Ağrı Belediye başkan aday adaylığı için başvurusunu gerçekleştirdi.

Hazal Aras Kimdir?

Hazal Aras, 1975 yılında Ağrı’da dünyaya geldi. İnönü Üniversitesi İktisat İdari Bilimler Fakültesi Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümlerinden mezun oldu.

2004 Yerel Seçimlerinde Ağrı DEHAP İl Genel Meclis Üyeliğine seçildi. Yine 2004 yılında gerçekleşen DEHAP Kongresinde DEHAP Parti Meclis Üyeliğine getirildi. Ardından DTP Ağrı İl Kongresi’nde il yöneticiliğine, DTP 1. Olağan Kongresi’nde ise PM üyeliğine seçildi. 8 Mart 2012 Dünya Emekçi Kadınlar Günü aktiviteleri için Doğubayazıt’ta yürüttüğü çalışmalarından dolayı tutuklandı. Tahliye edildikten sonra Kadın Siyaset Akademisi’nde çalışmalarını sürdürdü.

Hazal Aras, 2014-2019 yılları arasında Diyadin Belediye Başkanı görevinde bulundu. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde HDP’den Ağrı İli, Diyadin İlçe Belediye Eş Başkan adayı oldu.


23.5°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.