Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

GÜRBULAK SINIR KAPISI'NDA İŞLEMLER YAVAŞ İLERLİYOR.

Doğubayazıt'taki Gürbulak Sınır Kapısı'nda, Nevroz bayramı nedeni ile İran tarafının tatil olması yerli ve yabancı vatandaşlar, geçiş işlemleri için saatlerce beklemek zorunda kalıyor.

GÜNDEM 20.03.2024 18:08:00 0
GÜRBULAK SINIR KAPISI

Özellikle Ramazan ayında bu bekleyiş, insanları daha da zorluyor. Sınırda günübirlik geçiş yapmaya çalışan vatandaşlar, gece yarısından beri sıra bekleyenlerden, sabah erkenden gelip sıranın ancak akşamüstü kendilerine geldiğini belirtenlere kadar uzanan bir yelpazede mağduriyetlerini dile getiriyorlar.

Bu durum, sınır kapısındaki işlemlerin yavaşlığı ve bürokrasinin ağırlığına dikkat çekerken, Doğubayazıt gibi sınır kentlerinde yaşanan bu tür olayların vatandaşların günlük yaşantısını nasıl etkileyebileceğinin altını çiziyor. İşlemlerin hızlandırılması için yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar, yaşadıkları bu zorlu deneyimle ilgili farkındalık yaratmayı ve konuya dair çözüm üretilmesini bekliyor...


23.6°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.