Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

DOĞUBEYAZIT'TAKİ KADINLAR EKONOMİYE GÜÇ KATIYOR.

Doğubayazıt’ın girişimci kadınları, kendi geleceklerini şekillendiren yeni bir döneme adım atıyor.

DOĞUBEYAZIT 23.03.2024 17:24:00 0
DOĞUBEYAZIT

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın öncülüğünde başlatılan eğitim programı, yerel kadınları ekonomik hayata daha etkin katılmaları için donatıyor. Yenilikçi “Meteor Çukuru Turizm Projesi” çatısı altında toplanan bu inisiyatif, bölgenin turistik potansiyelini ve sosyo-ekonomik gelişimini artırma hedefiyle hayata geçirildi.

Bu özel programda, kadınlarımız yöresel lezzetlerin üretiminden turizme, pazarlama stratejilerinden finansal okuryazarlığa kadar çeşitli alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar. İl Ticaret Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla zenginleşen eğitimler, kadınlarımızın hem bireysel hem de kolektif başarılarını destekleyecek şekilde tasarlandı.

19 Mart 2024 tarihinde yapılan ziyaret ile başlayan bu süreçte, Doğubayazıt Yıldızla Yükselen Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin üyeleri, kendi ürünlerini yaratmanın ve pazarlamanın yanı sıra, sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmanın da ipuçlarını alıyorlar. Programın bir diğer özelliği ise katılımcıların, elde ettikleri ürünleri yerel ve ulusal pazarlarda sunabilme becerilerini geliştirmeleri.

Doğubayazıt’ta ekonomik kalkınmayı hedefleyen bu eğitim serisi, toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen ve bölge kadınlarının güçlenmesini amaçlayan bir dizi çalışmanın ilk adımı. Girişimci kadınların yükselişi, Doğubayazıt’ın yıldızını da parlatıyor. Biz de Doğubayazıt Halkın Sesi gazetesi olarak bu önemli gelişmeyi destekliyor ve tüm halkımızı, bu cesur ve yaratıcı kadınlarımızın yanında durmaya davet ediyoruz.


23.5°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.