Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

DOĞUBEYAZIT BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇELİK'TEN TURİZM OFİSİ PROJESİ

Ak Parti Doğubayazıt Belediye Başkan Adayı Dr. Mimar Cengiz Çelik, şehir merkezinde turizmin önemini vurgulayan yeni bir proje sunuyor.

DOĞUBEYAZIT 18.03.2024 16:48:00 0
DOĞUBEYAZIT BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇELİK

Bu projeye göre, şehir merkezine kurulacak olan turizm ofisi, bölgenin kültürel zenginliklerini ön plana çıkaracak. Turizm ofisinde 25 kadın ve 25 erkek olmak üzere toplam 50 kişi istihdam edilecek. 

Bu personel, yöresel kıyafetler giyerek ziyaretçileri karşılayacak ve şehrin tanıtımı ile gezi turları konusunda tercümanlık desteği sağlayacak. 

Proje, yerli ve yabancı turistlere bölgenin değerlerini gezme ve deneyimleme fırsatı sunarak, şehirde daha uzun süreli konaklamalarını teşvik etmeyi hedefliyor. Ayrıca, turizm ofisi bünyesinde bir dağcılık ofisinin de faaliyete geçirilmesi ve bu alanda 50+200 ek istihdam yaratılarak şehrin dağcılık alanında bir marka olarak ulusal seviyede tanıtımının yapılması planlanıyor. Bu proje, hem istihdamı artırma hem de Doğubayazıt’ın turizm potansiyelini maksimize etme amacını taşımaktadır. 


20.1°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.