Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Bitlis'te “Emeğin Rengi” isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Bitlis Eren Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Funda Masdar, "Emeğin Rengi" adlı kişisel fotoğraf sergisini açtı.

Bitlis 25.10.2023 12:26:00 0
Bitlis

Merkezi Konferans Salonu'nda sanatseverlerin beğenisine sunan serginin ana teması, kadının hayatın her alanında sunduğu renk ve enerji vurgulandı.

Masdar, sergi hakkında yaptığı açıklamada, "Kadın, hayatın her köşesine renk katar ve ona nefes verir. Onun emeğiyle, yaşam yeniden şekillenir ve dönüşür. Ancak bu emek, bir fotoğrafta ana renkleri belirginleştiren ara tonlar gibi sıklıkla göz ardı edilir. Evde gerçekleştirdiği yoğun işler, zamanla sıradanlaşır ve emek olarak değerlendirilmez. Ancak bir ailenin var olması, sıklıkla göz ardı edilen bu özverili kadın emeği sayesindedir,” dedi.

Masdar, özellikle zorlu kırsal yaşam koşullarında kadının emeğinin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.  Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, serginin açılışına katılarak Masdar'ı tebrik etti. Elmastaş,  "Bu sergi, kadının toplumdaki yerini ve emeğini ön plana çıkararak, onların hayatımızdaki önemini bir kez daha vurguluyor. Üniversite olarak, kadının emeğinin değerini bilen ve bu değeri her fırsatta vurgulayan etkinliklere destek vermeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

"Emeğin Rengi" adlı sergi, Merkezi Konferans Salonu'nda üç gün boyunca ziyarete açık olacak. Sanatseverlerin ve özellikle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sergi, kadının toplumdaki yerine dikkat çekmeyi amaçlıyor.


14.3°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.