Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

ATAR GÖLÜ İLK GEZİ KAFİLESİNİ AĞIRLADI.

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde 2 bin 850 rakımı ile Türkiye'nin en yüksek Gölü olma özelliğine sahip Atar Gölü, doğa ve adrenalin ile ilk gezi kafilesini ağırladı.

TAŞLIÇAY 29.08.2023 11:13:00 0
ATAR GÖLÜ İLK GEZİ KAFİLESİNİ AĞIRLADI.

Ağrı merkeze 72 km Taşlıçay merkeze 38 km uzaklıkta bulunan Erciş sınırına yakın
Taşlıçay  ilçesi sınırları içerisinde yer alan Aladağların en yüksek zirvesi olan koç başı tepesi eteklerinde bulunan göl, aynı zamanda yaylacıların uğrak noktasında
yüzlerce yaylacıyı ağırlıyor. oluşum bakımından buzul gölü olan bu göl, 50 bin metrekare alana sahiptir. Denizden yüksekliği 2 bin 850 metre, derinlik yeri net olarak bilinmiyor.
yöre halkı olarak dipsiz göl olarak adlandırılıyor.

ATAR GÖLÜNE HAYRAN KALDILAR

Turizm yolunda ilerleyen Atar Gölü  bu kapsamda  ilk gezi kafilesini başlatan (mimar) Lütfü Yiğit yerel rehber Sadık Budak eşliğinde  ilk turistik keşif gezisini başlattılar,

Taşlıçay'dan 26 km minibüs ile Yeltepe köyüne ulaşıp daha sonra 9 km  traktör ile 3 km yürüyüş yaparak bu özel göle ulaşan ilk gezi kafilesi bu özel göle adeta hayran kaldılar.

(mimar) Lütfü Yiğit ve yerel rehberimiz  Sadık Budak  biz elimizden geleni yaptık ilk turistik keşif gezisini başlattık bu konuda yetkililerin duyarlı olmasını istiyoruz ve bu gölü doğa ve adrenalin tutkunlarının biran önce görmesini tavsiye ediyoruz dediler.


25°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.