Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

AK PARTİ 81 İLDE SAHAYA İNİYOR: SEÇİMİ NEDEN KAYBETTİK? STE SEÇMENE SORULACAK 3 SORU...

Türkiye tarihi bir seçim daha geride bıraktı. 31 Mart Yerel Seçimleri'nde yerel yöneticilerini seçmek üzerine sandık başına giderken yapılan seçimlerde birbirinden flaş sonuçlar çıktı.

GÜNDEM 6.04.2024 21:57:00 0
AK PARTİ 81 İLDE SAHAYA İNİYOR: SEÇİMİ NEDEN KAYBETTİK? STE SEÇMENE SORULACAK 3 SORU...

Türkiye genelinde CHP 47 yıl sonra ilk kez birinci parti çıkarken AK Parti ise 22 yıl sonra ilk kez 2’nci parti oldu. Birçok ilde sürpriz sonuçlara sahne olan ve seçimden umduğunu bulamayan AK Parti’de seçimi kaybetmenin nedenlerini arıyor.

Sürpriz sonuçlara sahne olan seçimden umduğunu bulamayan AK Parti'de seçimden sonra yapılan ilk MYK’nın ardından seçimi kaybetmesinin nedenlerini araştırmak için harekete geçti. 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili AK Parti'de özeleştiri süreci başlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonuçlarının araştırılması için bir kurul oluşturulması talimatı vermesinin ardından harekete geçen AK Partili kurmaylar, 81 ilde yapılacak araştırma için 3 kritik soru hazırladı.

3 KRİTİK SORU

Partisini ayağa kaldırmak için vakit kaybetmeden harekete geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti MYK'sını topladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda seçim sonuçlarının nedenlerinin araştırılması için bir kurul oluşturulması talimatı vermesinin ardından harekete geçen AK Partili kurmaylar, 81 ilde yapılacak araştırma için 3 kritik soru hazırladı.

AK PARTİ 81 İLDE ANKET YAPACAK

Erdoğan ayrıca, kısa sürede bir rapor hazırlanıp kendisine sunulmasını istedi. Bu doğrultuda yeniden 81 ilde sahaya inecek olan AK Parti, büyükşehir, il, ilçe ve belde fark etmeksizin buralarda seçmenin kendisine neden oy vermediğine dair yaklaşık 40 soruluk bir anket çalışması yürütecek.

Vatandaşlara, 'Ne beklentiniz var?', 'AK Parti belediyesinden memnun muydunuz?', 'Neden sandığa gitmediniz?' gibi sorular sorulacak. Daha sonra anketler çalışma kurullarında değerlendirilip, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.


22.4°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.