Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

AĞRI'DAKİ HASTA KADINI SAĞLIK EKİPLERİ KURTARDI!

Ağrı ilimiz Hamur ilçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle yolu kapanan mezradaki rahatsızlanan hamile kadının imdadına sağlık ekipleri yetişti.

HAMUR 25.01.2024 11:51:00 0
AĞRI

İl merkezine yaklaşık 45 kilometre mesafede olan ilçenin en uzak yerleşim yerlerinden Süleymankümbet köyü Aşağı Yurt mezrasında yaşayan hamile Melike Akpolat rahatsızlandı. Yakınları, yol kar ve tipiden kapalı olduğu için 8 çocuk annesi Akpolat için 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istendi.

Yolun ulaşıma açık olduğu Süleymankümbet köyüne kadar giden sağlık ekipleri, ulaşıma kapalı olan yaklaşık 4 kilometrelik mesafeyi de paletli ambulansla katederek mezraya ulaştı.

Ekipler, ilk müdahaleyi evinde yaptıkları Akpolat’ı paletli ambulansa alarak, yolun ulaşıma açık olduğu bölgede kendilerini bekleyen sağlık ekibine teslim etti. Yaklaşık 5 saatlik çalışmanın ardından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine ulaştırılan Akpolat’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


23.5°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.