Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

AĞRILI HAFIZ CESİM AŞANTUĞRUL KALEME ALDI..HARAM OLAN BAŞLIK PARASI ...AH BU GENÇLERİN BAŞLIK PARASI DERDİ.

Kıymetli kardeşlerim cahil adetleri ve İslam'a aykırı davranışlardan biri de başlık parası, yada analık hakkı, veyahut süt parası, islamda MEHİR var. süt parası başlık parası yoktur, Mehrin de çeşitleri var duruma göre değişiyor.

AĞRI 8.05.2024 19:08:00 0
 AĞRILI HAFIZ CESİM AŞANTUĞRUL KALEME ALDI..HARAM OLAN BAŞLIK PARASI ...AH BU GENÇLERİN BAŞLIK PARASI DERDİ.

Kendi ellerimiz ile kızlarımızı satıyoruz ve bunada başlık parası diyoruz Cehalet dönemi gibi kadınları bir eşya gibi görüyoruz. Kız istemeye giderken büyükler toplanır ve bir dini bilgin olarak bilinen kişi götürülür. Konuşma başlarken bazı yerlerde 50 yada 40 cumhuriyet kelle altın isteniyor, sözü geçen bir büyük araya girerek yokmu benim hatrım ordan bir kaç altın indirir, sonrada bilgin yada hoca denilen kişi de araya girip oda yokmu hatrım diyerek bir kaç altın da o indiriyor ve bir yerde anlaşıyorlar. Ne büyük günah ve ne cahilce bir hareket pazarlık kuruluyor kız üstünde pazarlık ediyorlar bırakın bu İslam dışı hareketi yazık etmeyin. 

Mehir var bunun çeşitlerini araştırıp erkek ve kızın arasında bir mehir olur biter.  

Evliliğin ilk temelinde bile şeytana uyuyorlar.

Kız isterken Allah'ın emri peygamberin kavli deniliyor ama malesef şeytanın işi ortaya çıkıyor. Evliliğin ilk adımında temel sağlam atılmıyor. Bu başlık parasını derhal kaldırın İSLAMA AYKIRI bir düğün bir milyona ancak yapılıyor lüzumsuz masraf ve israflar ile borçlar içerisinde düğünler şatafatlı bir şekilde yapılıyor sonrasında huzursuzluk ve boşanmalar meydana geliyor. 

ÖZ'ÜN SÖZÜ OLARAK artık cehalet devrini geride bırakalım.
Değerli okurlara saygı ve hürmetlerimi iletiyorum.


Din Bir Sen AĞRI il başkanı Cesim Aşantuğrul
AĞRILI HAFIZ CESİM


18.1°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.