Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

81 İLDE RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ DESTEK ÖDEMELERİ BAŞLIYOR!

Devlet, sosyal yardıma ihtiyacı olan ailelere, vatandaşlara yardımlar yapmaya devam ediyor. Söz konusu yardımlar kapsamında geçen hafta yeni yardım ödemeleri başladı.

GÜNDEM 27.03.2024 19:34:00 0
81 İLDE RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ DESTEK ÖDEMELERİ BAŞLIYOR!

Başlayan yardımlar kapsamında dar gelirli ailelerin Ziraat Bankası ile PTT hesaplarına 2 bin 500 liralık sosyal yardım ödemesi yapıldığı bildirildi. Peki bu bayram harçlığı mı? Ramazan Bayramı harçlığı başvurusu nasıl yapılır? Ödemeler nasıl alınıyor? İşte gelen son dakika bilgileri.

Ramazan ayının yarısına geldi. Bayrama 2 hafta kaldı. Bayrama kısa süre kala vatandaşlar, sosyal yardımlar, devletin vatandaşlara verdiği bayram harçlıklarını araştırmaya başladı.

Sosyal yardım alan vatandaşlar, Ziraat Bankası’na gittiklerinde 2 bin 500 liralık sosyal yardım ödemesinin hesaplarına yatmaya başladığını gördü. 2500 lira olarak hesaplara yatan ödemeleri vatandaşlar, Ramazan alış verişi, bayram alışverişi gibi istedikleri yerde kullanabilecekler.

Dar gelirli olan hanelere verilen söz konusu yardıma başvuru yapacakların gelirinin düşük olması gerekmektedir. Geliri düşük olan vatandaşlar, bunu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ilettiğinde bir değerlendirme sürecine alınacaklar.

Değerlendirme sonucu yardıma ihtiyacı olduğu tespit edilen ailelere 2500 TL’lik destek ödemesi yatacak.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK? İŞTE 81 İL BAŞVURU ADRESİ

Devlet tarafından verilen yardımlara vatandaşlar 81 ilde başvuru yapabiliyor. 81 ildeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına giderek başvurunuzu yapabilirsiniz. 


23.5°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.